Site icon Editia de Dimineata

Google va lansa primul său smartwatch și lucrează la ochelarii cu subtitrare în timp real

​Google a confirmat oficial apariția pe piață a lui Pixel Watch. Primul smartwatch Google va fi lansat la toamnă.

Ceasul va avea conectivitate 4G și va putea fi sincronizat doar cu telefoane ce rulează Android. ATENȚIE, NU și cu iPhone.

Ceasul va putea fi sincronizat cu aplicația Fitbit și va folosi cei mai noi algoritmi dezvoltați de Fitbit pentru măsurători legate de somn, activități sportive și alte lucruri legate de sănătate, scrie BBC.

Vor fi disponibile, evident, aplicații precum Google Maps, Assistant, Google Wallet și Google Home.

Prețul nu a fost comunicat, dar produsul va fi unul premium, promit cei de la Google.

O minune. Ochelari AR

Google lucrează, de asemenea, la o pereche de ochelari cu funcţii de AR şi subtitrare/traducere în timp real a vorbirii, scrie CNBC.

Un urmaş spiritual al ochelarilor Glass ar putea fi lansat cândva în anii viitori de Google, care lucrează la un astfel de proiect, aflat acum în primele faze ale dezvoltării.

Dealtfel, gigantul american a difuzat o scurtă filmare în care este prezentată o pereche de ochelari care foloseşte funcţii de realitate augmentată pentru a afişa informaţii şi a ajuta utilizatorul în diverse situaţii.

Filmarea a insistat asupra unui singur aspect – subtitrarea şi traducerea în timp real a vorbirii. În timp ce discută cu un interlocutor, utilizatorului îi este afişată într-o parte subtitrarea a ceea ce spune acesta.

Exit mobile version