Site icon Editia de Dimineata

Goran Bregovic lansează un nou album. L-au inspirat pandemia și liturghiile

Cunoscutul muzician de origine bosniacă, Goran Bregović, lansează un nou album „The Belly Button of The World”, la sfârșitul lunii, potrivit publicației informer.rs. Artistul a transmis că ideea i-a venit în timpul pandemiei, inspirându-se pentru această combinație neobișnuită de ritmuri din liturghiile creștină, evreiască și musulmană.

Goran Bregović  a creat trei povestiri lirice bazate pe liturghii creștine, evreiești și musulmane. Poveștile muzicale de pe album sunt interpretate de soliștii Mirjana Nešković (Serbia), Gershon Leisserson (Israel) și Zied Zouari (Tunisia).

Neputând să facă turnee în timpul pandemiei, Bregović a profitat de ocazie pentru a înregistra un album cu cinci piese muzicale inspirate de religie.

-Fie că ești într-o biserică, o sinagogă sau o moschee, doar fundalul se schimbă, rugăciunea rămâne aceeași – a spus Bregović.

– Am primit o comandă de la Bazilica Saint-Denis din Paris, care, datorită absenței turneelor în timpul pandemiei s-a transformat în cinci piese înregistrate în timpul pandemiei, scrise pentru trei viori solo, o orchestră, un sextet de voci masculine și trupa mea „Orchestra pentru nunți și înmormântări”. Fiecare vioară cu sonoritatea ei specifică, vioara clasică, Kletzmer și arabă necesită tehnici de joc diferite. Instrumentul este același, dar fiecare dintre ele își exprimă propria individualitate. Același lucru se întâmplă și cu religiile  – a spus muzicianul, conform informer.rs, preluat de g4media.ro.

În ediția „Klasik rekords”, albumul este disponibil pe platformele digitale și va ajunge în magazinele de muzică la sfârșitul lunii pe CD-uri.

 

Exit mobile version