Site icon Editia de Dimineata

Grâul românesc ar putea ajunge la bursa de la Chicago

Una din cele mai mari platforme mondiale de tranzacţionare pentru derivate, bursa de la Chicago, a început consultările cu traderii şi brokerii cu privire la introducerea unui contract pentru grâu românesc.

Operatorul bursier american CME Group Inc. analizează posibilitatea de a introduce noi contracte futures pe grâu, în ideea de a modifica actualul contract pentru grâul din regiunea Mării Negre din cauza invadării Ucrainei de către Rusia.

Discuţiile vin după ce interesul pentru actualul contract pentru grâul din regiunea Mării Negre, bazat pe preţul grâului rusesc, s-a prăbuşit ca urmare a invadării Ucrainei în februarie, informează Agerpres.

Noul contract pentru grâul românesc ar urma să fie unul decontat în numerar şi bazat pe o estimare de preţ furnizată de S&P Global Platts, au adăugat surse citate de Bloomberg.

Negocierile sunt însă într-o etapă preliminară şi cele mai recente ştiri cu privire la plecarea primei nave încărcate cu cereale din porturile ucrainene ar putea calma îngrijorările participanţilor de pe piaţă, care preferă să continue cu actualul contract.

sursa foto: biohumussol.ro

Exit mobile version