Site icon Editia de Dimineata

Grecia confirmă cazul de variolă a maimuței la un român din Marea Britanie

Autoritățile sanitare din Grecia au confirmat duminică un prim caz de variolă a maimuței. Este vorba despre un român care trăiește în Marea Britanie și care venise în vacanță în Kefalonia. Prietena lui este internată și ea, nu are simptome, dar există suspiciunea că s-a infectat și ea.

În plus, Atena a anunțat duminică și un caz de lepră. Informațiile au fost oferite în direct la Digi24 de Nikos Koudounis, medic la Atena.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

Lepra (sau boala Hansen) este o boală infecțioasă gravă, cunoscută din Antichitate, provocată de o bacterie, Mycobacterium leprae sau Mycobacterium lepromatosis.

Exit mobile version