Site icon Editia de Dimineata

Grecia se plânge că a fost ținta celui mai mare atac din istoria sa. Vizat a fost Ministerul Educației

Un atac informatic care a vizat marţi Ministerul grec al Educaţiei a dat peste cap desfăşurarea examenelor şcolare de sfârşit de an în toată ţara. Un aflux masiv, de până la 28.000 de conexiuni pe secundă, din surse independente, a blocat accesul la platforma de examen.

Examenele ultimelor trei clase de liceu nu s-au putut ţine întrucât nu s-a putut face transferul subiectelor din baza de date centrală, a explicat ministerul.

Oficialii de la ministerele Educației și Guvernării Digitale și GRNET s-au grăbit să ofere asigurări publicului îngrijorat că securitatea examenelor de admitere la universități la nivel național, care încep joi, nu va fi compromisă. Cu toate acestea, incidentul evidențiază amenințarea tot mai mare a atacurilor cibernetice asupra infrastructurii critice, scrie ekathimerini.com.

Potrivit ziarului Kathimerini, atacul a blocat Reţeaua de cercetare şi tehnologie a Greciei (GRNET), care găzduieşte platforma de unde profesorii aleg subiectele, precum şi Reţeaua şcolară panelenă, furnizorul de internet al Ministerului Educaţiei, care conectează sălile de clasă şi serviciile administrative.

Platforma ar fi fost „bombardată” cu 165 de milioane de accesări din 114 țări diferite.

„Este cel mai mare atac informatic pe care l-a cunoscut Grecia”, a declarat pentru postul de televiziune atenian Skai Giannis Antoniou, preşedintele organismului responsabil de examenele din licee, în timp ce Alexandros Koptsis, secretar general în Ministerul Educaţiei, a evocat un „atac asupra educaţiei”.

Procuratura din Atena a lansat o anchetă pentru a-i descoperi pe cei responsabili, a menţionat canalul public de radio ERT.

Un atac similar, dar de mai mică amploare a avut loc luni.

Sursa foto: ekathimerini.com

 

 

Exit mobile version