Site icon Editia de Dimineata

Greta Thunberg, ajutată de o femeie cu origini românești! Drumul adolescentei spre o conferință despre schimbări climatice

Greta Thunberg este tânăra de 16 ani care lipsea în fiecare zi de la școală pentru a protesta, de una singură, în fața Parlamentului din Stockholm.

Activista ecologistă suedeză, cunoscută pentru inițiativele pe care le susține, va participa pe 2 decembrie în Madrid la Conferința Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice din 2019, și sub numele de COP25. Conferința a fost mutată din cauza protestelor violente din Chile.

Greta a călătorit din Suedia până în SUA cu un iaht cu zero emisii, apoi a folosit trenul și a fost ajutată de Arnold Schwarzenegger cu o mașină electrică. Pentru a călători până în Europa aceasta a fost sprijinită de doi influenceri. Tânăra nu a fost de acord să meargă cu avionul din cauza emisiilor de dioxid de carbon, informează gandul.info.

Cei doi influenceri sunt din Australia, Riley Whitlum și Elayna Cărăușu. Elayna Cărăușu este născută în Australia dintr-un tată român, și soțul ei australian sunt vedete online deoarece navighează pe oceanele lumii cu vaporul lor.

Aceștia s-au oferit să o ajute pe tânăra activistă suedeză, deși nu plănuiau să ajungă în Europa. Vor călători cu velierul lor, fără să polueze.

Sunt atât de fericită că voi participa la COP25 în Madrid”, a scris Greta pe pagina sa de Facebook.

sursa foto: gandul.info

sursa foto: vox.com

 

Exit mobile version