Site icon Editia de Dimineata

Greva din învățământ va continua de marți

Greva din învățământ va continua de marți, au anunțat liderii sindicali la ieșirea de la o nouă rundă de discuții cu factorii guvernamentali.

„Grila de salarizare stabilită cu Ministerul Educației trebuie să fie aplicată în integralitate din această lună. Acesta este mandatul cu care am fost învestit de colegii mei”, a declarat președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor, iar Simion Hăncescu de la FSLI a reafirmat că oamenii au semnat pentru grevă generală și nu cedează.

Joi, prin ordonanță de urgență, Guvernul a majorat cu 1.000 lei brut salariile profesorilor și cu 400 lei brut pe cele ale personalului nedidactic.

Liderii sindicali anunțaseră încă de ieri că oamenii vor o majorare mai consistentă decât cea oferită.

UPDATE

Guvernul consideră că a îndeplinit solicitările sindicaliştilor din educaţie, fiind acordate majorări salariale lunare de 1.000 de lei brut personalului didactic şi didactic auxiliar, respectiv de 400 de lei brut pentru personalul nedidactic.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Dan Cărbunaru, Executivul şi-a asumat angajamentul privind acordarea unui salariu pentru debutanţi la nivelul celui mediu brut pe economie, acest lucru fiind inclus în ordonanţa de urgenţă adoptată ieri.

De asemenea, în urma negocierilor Guvern-sindicate s-a convenit că majorarea salarială acordată, reprezintă un avans din creşterile de salarii de care ar urma să beneficieze angajaţii din învăţământ începând cu 1 ianuarie, anul viitor.

Noua grilă de salarizare va fi pusă în aplicare treptat, timp de trei ani, iar Ministerul Muncii va finaliza noua lege a salarizării până la 1 septembrie, a precizat Dan Cărbunaru.

Exit mobile version