Site icon Editia de Dimineata

Grevă la Aeroportul Berlin-Brandenburg din Germania, zboruri anulate!

Grevă de amploare a angajaților aeroportului BER din Berlin. Aceștia vor majorări salariale. Zborurile de miercuri au fost anulate, scrie Reuters.

Circa 300 de curse nu mai pot fi operate, astfel că circa 35.000 de pasageri sunt afectați. Printre companiile aeriene care efectuează curse pe acest aeroport sunt EasyJet Plc şi Deutsche Lufthansa AG.

Greva de avertisment este organizată de Sindicatul Verdi, din care fac parte angajații operatorului aeroportului, inclusiv agenții de securitate. Aceștia sunt nemulțumiți de propunerile de măriri salariale ale conducerii. Salariații vor o majorare de 500 de euro/lună pentru personalul de la sol timp de un an și bonusuri mai mari pentru agenții de securitate care lucrează în zilele libere.

Aeroportul internaţional Berlin-Brandenburg (BER) a fost inaugurat în 2020, după opt ani de întârzieri și este singurul din capitala Germaniei.. Peste 19 milioane de pasageri l-au tranzitat în 2020, extrem de puțin față de 49 de milioane de persoane care au folosit aeroportul din Frankfurt.

Exit mobile version