Site icon Editia de Dimineata

Greva profesorilor accelerează calendarul adoptării noii legi a salarizării bugetarilor

Greva profesorilor accelerează calendarul adoptării noii legi a salarizării bugetarilor. Potrivit premierului Nicolae Ciucă, Ministerul Muncii ar trebui să finalizeze proiectul până la 15 iulie, după care va urma dialogul cu partenerii sociali, iar guvernul se angajează să-l trimită în Parlament pentru dezbatere şi vot la 1 septembrie.

Reforma salarizării bugetarilor a fost asumată prin PNRR şi ar trebui rezolvată până la sfîrşitul anului. Şi nu numai profesorii cer majorări de salarii, sunt şi alte categorii de angajaţi la stat care au anunţat proteste în perioada următoare, relatează Radio România Actualități.

Sindicatele din Educaţie au declanşat luni greva generală, nemulţumiţi de salarizarea personalului din sistem, protestul urmând să continue până când Guvernul va veni cu o soluţie credibilă, care să ofere perspective foarte clare, iar cei care au semnat pentru declanşarea ei vor renunţa la această formă de protest, transmite Agerpres.

Reprezentanţii Guvernului au propus în întâlnirea de duminică cu liderii sindicatelor stimulente financiare pentru debutanţi şi cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ aflate în zone defavorizate.

Executivul şi-a menţinut totodată angajamentul de a majora salariile până la maximul grilei personalului nedidactic inclus Anexa 8, in completarea aplicării Legii salarizării nr. 153, a precizat un comunicat al Guvernului.

Exit mobile version