Site icon Editia de Dimineata

Grevă ȘI la metrou? Metrorex respinge zvonul

Au apărut supoziții referitoare la o posibilă grevă și la metrou.

Nu se știe care este sursa acestor informații, dar ele sunt prezente pe piață de ceva vreme.

Liderul sindical de la STB Vasile Petrariu, care conduce Federața Sindicatelor din Transporturi și Servicii Publice, conduse înainte de sindicalistul de la Metrorex Ion Rădoi, a fost întrebat, duminică, despre informațiile privind posibilitatea declanșării unei greve la Metrorex, răspunzând:

„Nu am informația, dar e posibil pentru că există acest spirit de solidaritate. Ar fi foarte bine dacă s-ar întâmpla acest lucru”.

Metrorex neagă informația

Metrorex spune că circulaţia trenurilor se va desfăşura conform graficului existent. „Ca urmare a informaţiilor apărute în presă conform cărora există suspiciunea ca circulaţia la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura conform graficului existent”, a transmis Metrorex.

Și prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, spune că la acest moment nu există indicii privind declanșarea unei greve la Metrorex.

Ce spune directorul STB

Directorul STB, Adrian Criț, a comentat, la Digi 24, declarațiile lui Petrariu, însă a fost mai nuanțat:

„Trebuie să se știe că domnul Petrariu (nr – Vasile Petrariu, liderul sindical) este președintel Federației Sindicatelor din Transporturi, din care fac parte și sindicaliștii de la metrou

Dacă domnul Petrariu amenință cu grevă și la Metrorex, autoritățile publice trebuie să intervină pentu că acest lucru nu mai poate continua”.

Exit mobile version