Site icon Editia de Dimineata

Grevele și protestele din Franța i-au tras covorul roșu de sub picioare Regelui Charles. A renunțat la vizită

Regele Charles al Marii Britanii trebuia să ajungă duminică în Franţa, ţară cuprinsă de haos şi revolte violente din cauza reformei pensiilor.

Aşa că prima vizită de stat a lui Charles al III-lea în calitate de rege a fost amânată, a anunţat Palatul Elysée, citat de BBC.

Călătoria la Paris și Bordeaux urma să înceapă duminică, dar ambele orașe au înregistrat joi unele dintre cele mai grave violențe de la începutul protestelor din ianuarie.

Intrarea în primăria din Bordeaux a fost incendiată. Oficialii au insistat anterior că nu se cunosc amenințări la adresa călătoriei, dar iată totuşi că regele nu riscă şi nu mai merge în Franţa tulburată.

Chiar vineri dimineaţă, ministrul de Interne Gérald Darmanin declara că 4.000 de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru vizita lui Charles: „Suntem pregătiţi să-l primim în condiţii excelente”.

Potrivit ministrului, „nu există ameninţări teroriste. Poate exista pe ici, pe colo, voinţa – pentru că va fi mediatică – de a-şi face cunoscută revendicarea, fie ea de ecologie radicală sau contra (reformei) pensiilor, dar nu am documentat nimic în plus”.

Însă greviştii furioşi din Franța refuzau inclusiv să pună covorul roșu pentru prima călătorie în străinătate a regelui Charles, în calitate de monarh britanic.

Exit mobile version