Site icon Editia de Dimineata

Gripa lovește din nou. Un copil de doi ani a murit din cauza bolii

Un copil în vârstă de doi ani, din București, a murit în acest weekend la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din cauza unei infecții cu virusul gripal B. Potrivit informațiilor generate de medici, bebelușul era vaccinat anti-gripal și avea un istoric medical destul de sever, anunța Libertatea. 

„Este vorba despre un copil care a avut o tumoare pe creier, internat de aproximativ două săptămâni. El nu a fost internat pentru diagnosticul de gripă. Noi nu internăm gripe. El a fost cu alte cauze, avea şi o traheostomă montată. A venit într-o stare destul de gravă, cu probleme respiratorii, respira pe tub şi a fost montat la aparate. A prezentat complicaţii. În final s-a făcut şi un test de gripă şi a ieşit pozitiv. La început, la internare, a ieşit negativ, dar peste o zi sau două a ieşit pozitiv la gripă, la laborator. (…) Fusese operat pe creier. (…) A fost şi testul de gripă B pozitiv, nu ştiu dacă aceasta a fost cauza principală”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru, potrivit sursei citate anterior.

În urma acestui eveniment, Inspectoratul Școlar București a anunțat în decursul acestei dimineți că nouă dintre școlile și grădinițele din Capitală vor fi închise, din cauza numărului mare de cazuri de gripă depistate în școli, dar și pentru a facilita procedurile de decontaminare. Potrivit edupedu.ro, excepție dintre acestea face doar Grădinița nr. 73 din Sectorul 5 care își suspendă cursurile doar pentru o zi, din cauza „emanațiilor de gaze de la centralele termice”.

Mai mult decât atât, până astăzi la ora 13:00 reprezentanții Ministerului Educației vor comunica care va fi planul și pentru restul unităților de învățământ din țară.

Lista instituțiilor de învățământ în care cursurile se suspendă

Pe lângă aceste informații, reprezentanții Ministerului Sănătății au trasat și câteva directive cadrelor didactice pentru a evita extinderea virusului, printre care să acorde o importanță majoră triajului efectuat de învățători și educatori, la prima oră de curs.

Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa”, informează Ministerul Sănătății, potrivit edupedu.ro.

Sursă Foto: edupedu.ro

Reamintim faptul că anul trecut, epidemia de gripă a fost declarată oficial pe 30 ianuarie, iar ultimul deces din cauza acestei boli fiind înregistrat pe 3 mai 2019. În sezonul gripal din perioada 2018-2019 au murit 125 de persoane în România, potrivit Digi24. 

Sursă Foto: realitatea.net

Exit mobile version