Site icon Editia de Dimineata

Guvernul a aprobat normele de aplicare a programului „Masă caldă în școli”. Vor fi incluse 350 de școli

Guvernul a aprobat normele de aplicare a programului „Masă caldă în școli”. Astfel, au fost definite situațiile în care unitățile de învățământ beneficiază de proiect și normele minime obligatorii de pregătire a mesei, potrivit recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Totodată, programul-pilot de acordare a suportului alimentar pentru preșcolari și elevi a fost extins, de la 300 la 350 de unități, anunță Radio România Actualități.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că Ministerul Educației trebuie să ia măsuri, astfel încât școlile care vor beneficia de acest program să fie dintre cele care au cu adevărat nevoie.

Din septembrie anul viitor, peste un million de elevi vor primi o masă caldă la școală – spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Aceasta este o măsură importantă pentru că msa face de multe ori diferența între decizia părinților de a-și trimite copiii la școală și de a nu-și trimite copiii la școală. Din septembrie 2023, numărul beneficiarilor de masă caldă să crescă la cel puțin 1 milioan de elevi”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Exit mobile version