7 decembrie 2022, 19:49

Guvernul german pregătește noi măsuri dure. Cel puțin 5 luni nu te mai vezi decât cu maximum un prieten!

Îngrijorare la Berlin, din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Guvernul Angelei Merkel va anunța luni impunerea de noi restricții, în special referitoare la școli și la purtarea măștii de protecție, pentru a lupta contra propagării coronavirusului.

Tușești, îți curge nasul? Mda.

Ar putea fi anunțată chiar o carantinare sistematică la domiciliu pentru persoanele care prezintă simptome precum tusea sau similare răcelii, precum guturaiul.

Discuțiile vor fi purtate de cancelara Angela Merkel cu liderii celor 16 landuri, într-o videoconferință. Un draft al pachetului de restricții, consultat de mai multe entități media germane, face referire la măsuri dure privind comunicarea interpersonală, scrie Deutsche Welle.

Fără petreceri până la Crăciun

Astfel, potrivit draftului de măsuri, populației îi va fi solicitat să se abțină de la organizarea oricăror petreceri până la Crăciun.

Copiii și tinerii sunt încurajați să se întâlnească în mod regulat doar cu un singur prieten, în timpul lor liber. La fel, și familiile trebuie să își limiteze la maximum întâlnirile la domiciliu și cu membrii altor familii.

Din 2 noiembrie, doar membri din două gospodării au voie să se întâlnească în public, cu cel mult 10 persoane care iau parte la întâlnire.

ACASĂ, între patru pereți

Potrivit proiectului, activitățile de relaxare și plimbările în spații deschise publicului ar trebui evitate în totalitate. Excursiile private și cele de o zi, care nu sunt necesare, ar trebui și ele evitate.

Sejururile inutile în încăperi închise, cu circulație publică, și deplasările inutile cu mijloacele de transport public trebuie și ele evitate.

În vizită la bătrâni și bolnavi? Doar dacă…

Comisia prezidată de cancelara Merkel dorește să pună la punct măsuri clare pentru protejarea persoanelor foarte vulnerabile. Proiectul recomandă ca vizitarea persoanelor vârstnice și bolnave, dar și a celor din alte grupe de risc, să fie efectuată doar dacă toți membrii familiei sunt sănătoși și nu prezintă simptome ale COVID-19 și nu au fost în vreo situație de risc epidemiologic cu cel puțin o săptămână înainte, nu s-au aflat într-un grup mare de persoane, care să fi prezentat risc de contaminare.

Reguli stricte pentru școli. Masca pe gură și nas, obligatoriu!

Un punct care va fi amplu dezbătut se referă la sectorul educației. Guvernul federal cere reguli mai stricte pentru școli.

Purtarea unei protecții bucale și nazale ar trebui să devină obligatorie pentru elevii de toate vârstele și pentru educatorii lor în spațiile din interiorul școlilor și la cursuri. Fără excepție, grupurile de elevi vor trebui calibrate și reduse la maximum în clase, chiar reduse la jumătate față de normal.

Grupurile de risc, inclusiv persoanele în vârstă şi bolnavii, trebuie să primească măşti speciale FFP2 la preţuri reduse subvenţionate de guvernul federal.

Vine o iarnă dificilă

Sâmbătă, la două săptămâni de la instituirea unei carantine parţiale de o lună la nivel naţional, Merkel a avertizat că va veni o iarnă dificilă.

Tot ce reprezintă locuri de distracție și relaxare, dar și restaurantele sunt acum închise, iar hotelurile nu sunt autorizate să primească turiști, ci doar persoane care sunt nevoite din motive stringente să se deplaseze în alte localități.

Propunerile sunt supuse negocierilor cu liderii landurilor, așa că ar putea suferi modificări.

Cofondatorul producătorului de vaccinuri Biontech, Ugur Sahin, se așteaptă la o revenire la normal abia în iarna lui 2021. Dar pentru asta este ”absolut esențial” să se atingă un nivel de vaccinare ridicat înaintea venirii toamnei viitoare, a declarat acesta pentru BBC. El este optimist că acest lucru se va putea realiza. Desigur, pentru că vaccinul realizat de firma germană Biontech în cooperare cu grupul farmaceutic american Pfizer este una dintre speranțele în lupta contra pandemiei.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol