Site icon Editia de Dimineata

Guvernul rus are o problemă: vine Revelionul și nema Moet, Chivas, Baileys sau Ballantine’s

Problema e gravă, nu râdeți. Băutură autohtonă ar cam fi, însă din cea “străină” nu mai e picătură. Și se apropie Revelionul.

Ca să nu mai spunem că unii dictatori au fost împușcați chiar de Crăciun.

Companiile rusești pot decide includerea anumitor mărci de băuturi alcoolice pe lista pentru importuri paralele (fără acordul deținătorului mărcii comerciale) până la sfârșitul lunii septembrie, a anunțat ministrul rus al Industriei și Comerțului, citat de Interfax.

Astfel, autoritățile ruse nu intenționează să introducă o cerință obligatorie pentru comercianții cu amănuntul și piețele de a identifica cumva mărfurile importate ca parte a importurilor paralele.

În contextul în care numeroase branduri internaționale au anunțat că părăsesc piața rusă în semn de protest față de războiul din Ucraina declanșat de președintele Vladimir Putin pe 24 februarie, s-a făcut și o listă la care statul ar “închide” ochii. Printre multe denumiri – toate occidentale – se află mărci precum Martini, Moet, Canti, Cinzano, Hennessy, Remy Martin, Jameson, Johnnie Walker, Bacardi, Captain Morgan, Chivas, Absolut, Baileys, Ballantine’s.

Rămâne însă o problemă, ce-I drept ea afectează băutorii mai..”light”. Și nu se știe cum va fi rezolvată. Este vorba de piața de bere.

Rusia a început să aibă probleme cu producția de bere încă din luna iunie în contextul în care o mare parte din hameiul folosit pentru obținerea băuturii este importat.

Exit mobile version