Site icon Editia de Dimineata

Hamas a amenințat că niciun ostatic nu va scăpa cu viaţă, dacă Israelul refuză să negocieze

Gruparea teroristă palestiniană Hamas ameninţă că niciun ostatic nu va scăpa cu viaţă, dacă Israelul refuză să negocieze şi să îndeplinească cererile mişcării islamiste-palestiniene. Israelul, în schimb, afirmă că sfârşitul Hamas e aproape: s-au predat zeci de luptători, iar conducerea de la vârful grupării va fi vânată până la capăt.

Gruparea Hamas afirmă însă că provoacă zilnic pierderi grele armatei israeliene – atât de vieți omenești, cât și de tehnică de luptă. Cele mai grele lupte au loc în zona Khan Yunis, al doilea oraș ca mărime din Fâșia Gaza.

”Nici inamicul fascist şi conducerea sa arogantă, nici susţinătorii lor nu îşi vor putea recupera prizonierii în viaţă fără un schimb şi o negociere şi fără a răspunde la cererile rezistenţei”, a declarat purtătorul de cuvânt al braţului armat al mişcării palestiniene Hamas, Abu Obeida.

Atacul terorist brutal efectuat de comandouri ale Hamas pe 7 octombrie s-a soldat cu moartea a aproximativ 1.200 de persoane în sudul Israelului şi răpirea altor circa 240 care au fost duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană este foarte aproape de preluarea controlului total asupra nordului Fâșiei Gaza. Este probabil o chestiune de o săptămână, maxim 10 zile, afirmă surse din Tsahal.

Pentru conducerea Hamas, este începutul sfârșitului, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Zeci de teroriști Hamas s-au predat – afirmă israelienii.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt armata israeliană: Yahya Sinwar, Mohammad Fed, Marwan Issa, conducerea de vârf, vom ajunge la acest trio. Aceşti trei oameni sunt importanţi în operaţiunile Hamas. Vom ajunge la ei, nu contează cât va dura.

Exit mobile version