Site icon Editia de Dimineata

Hamsteri cu COVID-19. Se cere returnarea lor și să se evite sărutarea animalelor

Mii de hamsteri vor fi sacrificați după ce a fost depistat un focar de COVID-19 într-un pet shop. Autorităţile din Hong Kong vor uciderea a 2.000 de hamsteri.

Totul a pornit de la un angajat al unui magazin în care se vând animale de companie. Acesta a fost testat pozitiv cu varianta Delta a coronavirusului. Cazul a dus la testarea a sute de animale, iar 11 animale au fost depistate ca fiind infectate.

Oamenii sunt sfătuiți să nu își mai pupe animalele de companie și să înapoieze toți hamsterii cumpărați din decembrie și până în prezent.

Deţinătorii de animale de companie ar trebui să respecte regulile de igienă – inclusiv spălarea mâinilor după atingerea animalelor şi manipularea alimentelor sau a altor articole destinate acestora – şi să evite să sărute animalele„, a declarat directorul Departamentului de Agricultură şi Pescuit, Leung Siu-fai Leung, potrivit agerpres.ro.

Au fost preluate și alte probe de la celelalte animale, inclusiv de la iepuri şi şinşile, însă doar hamsterii au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus până în prezent.

sursa foto: paranteze.md

Exit mobile version