Diana Robu a fost cea, care în 2021, a marcat pe harta virtuală a Bucureștiului, locul unde sunt magnolii. Demersul a continuat, iar punctele roșii (sau galbene, care indică locul unde pot fi admirate magnolii galbene, rare și spectaculoase) s-au înmulțit. Acum cinci zile, Diana Robu anunța că împlinește trei ani și are peste 1.000 de inimi puncte de reper, cu tot cu fotografii.
Scopul este de a-i scoate pe oameni din case pentru a se bucura de spectacolul primăverii. Magnoliile rămân înflorite doar puțin peste o săptămână, iar efemeritatea lor face demersul cu atât mai interesant.
În plus, este un pretext pentru a descoperi locuri pitorești dintr-o Capitală mult prea poluată. Ideea a fost preluată și de alte orașe din țară.
Harta a adunat o comunitate mare în jurul ei. Intră oameni din Canda, Italia, Chișinău pe hartă, se plimbă virtual prin oraș.
”Prietenii mei italieni încă asociază Bucureștiul cu covrigii, dar s-au întrebat dacă există covrigi cu gust de magnolie. Povestesc oamenii cele mai personale povești despre magnolii-omagiu pentru cei care nu mai sunt. Sau despre cum și-ar dori să vadă lumea de sus, printre crengile magnoliei de 70 de ani, de-o seamă cu proprietara. Despre cum a mâncat cățelul lup al familiei vârful magnoliei. Sau cum au plâns vecinii când o furtună a rupt magnolia uriașă-n două. Sau poza tradițională de familie, din fața magnoliei. Magnolia și copiii cresc, bunicul se împuținează. Sau cum se vede lumea de la fereastra de la etaj și magnolia din curte. Cum magnolia e reper, primăvara, pentru curieri “casa cu magnolie mare și roz”. Cum în anii ’80, cineva a cerut cu toată duioșia unul dintre “puiuții de magnolie”, aduși din China pentru curtea unei ambasade. A primit unul și puiuțul e acum înalt cât casa și mândria cartierului”, scrie, pe Facebook, chiar inițiatoarea proiectului, Diana Robu.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol