Site icon Editia de Dimineata

Hologramele la locul de muncă, tot mai aproape de realitate (VIDEO)

Unele companii, de la Google la WeWork, vor să ajute angajatorii să reducă oboseala produsă de întâlnirile video online cu o nouă abordare: holograme la locul de muncă. Google a dezvăluit în luna mai Project Starline, un efort de a crea un sistem de chat video cu ecrane care să ofere participanților adâncime tridimensională. WeWork a anunțat luna trecută un parteneriat cu ARHT Media Inc., o companie de tehnologie din domeniul hologramelor, pentru a aduce hologramele în 100 de clădiri ale companiei WeWork din 16 locuri din întreaga lume.

Microsoft a introdus în martie ceea ce numește un serviciu de „realitate mixtă”, Microsoft Mesh, care integrează imagini tridimensionale ale oamenilor și conținutului pe afișajele compatibile ale ochelarilor inteligenți sau ale altor dispozitive.

Companiile spun că hologramele și tehnologia conexă vor deveni curând obișnuite în sălile de conferințe din întreaga lume. Totuși, costurile implicate sunt mari. Reprezentările tridimensionale se îmbunătățesc la apelurile telefonice și video tradiționale, deoarece facilitează citirea limbajului corporal. Tehnologia ar putea ajuta la viziunea angajatorilor pentru birourile hibride, unde unii angajați sunt prezenți într-o anumită zi, în timp ce alții lucrează de acasă.

Hologramele la locul de muncă ar putea fi cele mai potrivite pentru situații precum evenimente înregistrate, cursuri sau seminarii. La WeWork, clienții vor putea înregistra sau transmite în direct videoclipuri tridimensionale pentru un public virtual prin videoconferință, un public fizic la WeWork sau o combinație a celor două variante. Hologramele sunt vizibile pe un „HoloPod” ARHT Media, o structură de ecran de 20 cm, cu o cameră, un microfon și un proiector, un „HoloPresence”, un ecran destinat să fie folosit pe o scenă sau pe un computer sau tabletă.

Prețurile vor varia. WeWork va percepe 2.500 de dolari pentru holograme care să fie afișate pe un HoloPod standard într-un singur loc și 25.000 de dolari pentru mai multe holograme care apar simultan pe o scenă virtuală partajată.

Foto: WEWORK (via WSJ)

Exit mobile version