Site icon Editia de Dimineata

HomeFest, spectacole de sufragerie, cu un singur spectator „pe viu”

La HomeFest, 15 artiști din Franța, Germania, Lituania, Marea Britanie, Portugalia, Spania, SUA și România vor fi, fiecare, față în față cu un singur spectator live. Acesta va avea rolul de a transmite în direct, din casa artistului, pentru alți 25 de oameni care-i vor urmări pe Zoom. Evenimentul se desfășoară până în 7 noiembrie.

Toamna aceasta, HomeFest a împlinit șapte ani. Tema ediției 2021 este healing/vindecare.

Biletul de intrare la HomeFest #7 este un scurt video cu o îmbrățișare: te filmezi în timp ce îmbrățișezi. Trebuie să trimiți videoclipul înainte de spectacol. Cu o oră înainte de spectacol, vei primi un link de conectare la platforma Zoom.

Din program

Vineri, 5 noiembrie | ora 16:00: „Laboratorul cu pietre” de Less Gravity

Rock-balancing este o artă dar în același timp este o formă de exprimare, de meditație, de vindecare, de dezvoltare personală, de explorare a gravitației și a altor legi ale fizicii, un exercițiu de calm pentru situații neplăcute (în cazul de față colaps și reconstrucție) și o modalitate de a te conecta cu mediul înconjurător și nu în ultimul rând, cu tine însuți.

Este vorba despre o sesiune în aer liber de rock-balance cu spectatorul unic și urmărește să descopere și să valideze impulsul creativ din fiecare dintre noi, în cea mai aparent banală joacă – joaca cu pietrele – să demonstreze puterea actului de creație în orice act de vindecare.

Vineri, 5 noiembrie | ora 20:00: „Waller-Bridge o întâlnește pe Adichie pe bd. Ferdinand I 44” de Anamaria Feraru

Performance-ul meu are ca temă relația dintre mamă și fiică și este alcătuit din texte scrise de actrița și scriitoarea Phoebe Waller-Bridge și scriitoarea Chimamanda Ngozi Adichie. Se petrece la intersecția a trei generații și se concentrează pe nesiguranțele unei femei contemporane, tinere, care întâmpină dificultăți pe plan profesional, familial și emoțional. Doar persoanele peste 16 ani pot vedea spectacolul, fiindcă se folosește limbaj vulgar.

Sâmbătă, 6 noiembrie | ora 21:00: „Rotten Roots” de Mariana Ferreira

Reflecția unei femei asupra dispariției plantelor din apartament, pe care le-a adus în casă în timpul carantinei. În încercarea de a vindeca plantele bolnave, artista vorbește despre propria viață și propria moarte, despre decădere și descompunere.

Duminică, 7 noiembrie | ora 21:00: „Magic Exercise I” de Márcia Lança

Performance-ul deconstruiește o serie de acțiuni învățate într-un sistem social dominant: în acest caz, acțiunea de a „sta la locul tău”.


HomeFest este primul festival cultural din România care, din 2014, deschide uşa larg proiectelor artistice ce încap în sufragerii, dormitoare, în general în casele oamenilor. Performance, teatru, dans, muzică, film, expoziții, lecturi și ateliere, în fapt o suită de aventuri culturale urbane propuse de artiști români și străini, s-au lăsat descoperite de fiecare dată de un public foarte divers. Curioși și curajoși, artiști și spectatori deopotrivă, sunt gata să treacă pragul acestei lumi aparte, unice și irepetabile din fiecare apartament, pe care îl transformă dintr-o unitate locativă într-una culturală.

Exit mobile version