Editia de Dimineata

D’ale pandemiei. I-a spus foste iubite că e contact pozitiv ca să o izoleze în casă

Alerta sanitară naște tragedii nemaipomenite, dar la umbra acestora mai crește, din când în când, câte o comedie.

Povestioara de mai jos este amuzantă. Bine, este și ilegală, însă în primul rând este amuzantă și ne arată până unde poate duce gelozia la un moment dat.

Un bărbat de 35 de ani din nordul Israelului, al cărui nume nu-l cunoaștem, dar o să îi spunem Yitzik, voia să își păstreze numai pentru el iubirea vieții.

Să o protejeze, să o țină cât mai departe de lumea dezlănțuită, mai ales pentru că, angajt fiind la Ministerul Sănătății, văzuse și auzise multe.  Sau măcar să se răzbune pentru că EA îi spusese clar la ultima întîlnire că nu-l mai vrea, îi aruncase florile în față și îi promisese că îi trimite inelul prin poștă.

Așa că el a pus la cale un plan pentru a o ține în casă pe Rachela (nume inventat, v-am spus că sursele noastre sunt discrete).

I-a trimis de cel puțin patru ori mesaje, ca venind din partea autorităților, cum că ea, Rachela, a intrat în contact cu persoane pozitive  la SARS-CoV-2, și trebuie de urgență să se izoleze acasă.

Numai că, vedeți, treaba nu a ținut.

I-a spus foste iubite că e contact pozitiv ca să o izoleze în casă

Rachelei îi plăcea să se plimbe prin mall, să își ia pantofi. Sau poate, undeva, neștiut de noi sau de Mossad, exista și un Ștrul, mult mai fumos, și mai potent și mai bogat decât Yitzik. Pentru care Rachela renunțase la el, la Yitzik.

Așa că femeia noastră (scuze, a lui Yitzik, credea el) a contestat SMS-urile primite. C-o fi, c-o păți, că nu-i adevărat, c-o fi de la humus etc.

Autoritățile au preluat cazul pentru că au mirosit ele ceva-ceva și au început să îl ancheteze pe tânărul nostru.

Și aici vine comunicatul poliției.

Suspectul, prezentat drept un „angajat extern dintr-un centru de apel al Ministerului Sănătăţii”, i-a „trimis de patru ori mesaje pe telefon fostei sale prietene prin care i-a indicat să intre imediat în carantină, ca urmare a contactului cu un bolnav confirmat, cu toate că nu era cazul”, a precizat poliţia.

Femeia a contestat de fiecare dată trimiterea în carantină, ceea ce a stârnit suspiciuni în Ministerul Sănătăţii, care a remis justiţiei elemente de probă ce ar putea duce la punerea sub acuzare a fostului ei iubit.

Bărbatul de 35 de ani face de altfel obiectul unei anchete mai largi, ne mai precizează poliția. El este acuzat de o serie de delicte comise timp de câteva luni, în special abuz de putere, fraudă şi atingere adusă vieţii private.

Citește și

Român arestat pentru TERORISM.  El voia să organizeze o caravană armată către Washington DC și ameinința că ucide un senator (VIDEO)

Exit mobile version