Site icon Editia de Dimineata

Iată de ce prizele de podea pot fi o idee bună pentru casa dumneavoastră

Iată sfaturile mele de proiectare, câteva avantaje ale prizelor de podea, planificare, resurse și idei pentru instalarea acestor componente electrice la îndemână.

La fel ca orice altă priză electrică, o priză de podea este utilizată pentru a asigura accesul ușor la curentul electric. O priză de podea poate avea multe beneficii pentru locuință, de la caracterul practic la aspect. O priză de podea poate fi instalată oriunde pe sol, în funcție de nevoile dumneavoastră, și asigură o sursă de curent pentru zonele în care dispozitivele sunt departe de prizele obișnuite.

CE ESTE O PRIZĂ DE PODEA?

O priză de podea este cunoscută și sub denumirea de poke-through sau drop-in și are o placă de montare încorporată, situată la nivelul suprafeței unei încăperi. În mod similar, priza se află la nivelul podelei sau chiar sub suprafață – caz în care există încă o placă care acoperă priza atunci când aceasta este oprită.

Majoritatea prizelor de podea au diferite capace – înșurubate sau rabatabile – care protejează prizele atunci când nu sunt folosite. Unele seturi de instalații de podea au toate echipamentele necesare incluse, dar altele au doar placa de acoperire a suprafeței, iar prizele și cutia electrică de podea trebuie achiziționate separat.

Prizele de podea pot fi atât de utile atunci când vine vorba de alimentarea unor dispozitive precum lămpi, televizoare, aparate audio și aparate de bucătărie, dar pot fi, de asemenea, riscante atunci când nu sunt acoperite. Prizele electrice de podea trebuie să fie acoperite corespunzător atunci când nu sunt folosite, în caz contrar, acestea ar putea cauza mai multe probleme sau s-ar putea deteriora.

În primul rând, să vorbim despre avantajele implementării unor prize de podea în casa dvs. Sunt un mare fan al iluminatului în straturi și cel mai mare avantaj, în opinia mea, este o mai bună gestionare a cablurilor, mai ales pentru lămpile de podea. Îmi place un plan de podea plutitor (fără mobilier principal împins împotriva unui perete), ci mai degrabă poziționat într-o locație centrică într-un spațiu.

Acest lucru înseamnă că toate acele cabluri ale lămpilor de podea trebuie să găsească cea mai apropiată priză pentru a fi funcționale, ceea ce, la rândul său, poate duce la o monstruozitate de cablu electric. Soluția pentru un aspect curat și mai puțin obtuz al cablurilor? Prize de podea!

Același lucru este valabil și pentru încăperile care includ electronice – cum ar fi biroul de acasă, de exemplu. Biroul meu se află în centrul camerei, privind spre ușile de sticlă, iar calculatorul meu se află, evident, deasupra biroului. În loc să am o junglă de cabluri conectată la unul dintre pereții perimetrali, am optat pentru a instala o priză elegantă de podea din alamă în spatele piciorului din față al biroului meu.

În cele mai multe cazuri, modelele de prize de podea și de perete sunt prevăzute cu un capac de siguranță pentru atunci când nu sunt folosite. Aceste capace păstrează prizele curate, împiedicând murdăria să blocheze prizele și împiedicând oamenii să atingă sau să se împiedice de contactele electrice. Pentru a evita orice problemă, citiți manualul de instrucțiuni al producătorului înainte de orice proiect electric.

Folosirea unui covoraș de cauciuc peste o priză de podea este, de asemenea, o modalitate bună de a o proteja. În plus, cauciucul nu este un mare conducător de energie, așa că poate preveni electrocutarea în cazul în care priza se defectează. Covorașele din cauciuc sunt, de asemenea, antiderapante și pot elimina riscul ca cineva să alunece și să descopere priza. Cu toate acestea, dacă prizele se află deasupra nivelului podelei, covorașele de cauciuc ar trebui să fie viu colorate pentru a atrage atenția asupra lor și a împiedica oamenii să se împiedice de ele.

 

Am câteva sfaturi rapide de ascundere a cablurilor și a prizelor de podea pentru tine:

Exit mobile version