Site icon Editia de Dimineata

Iată jobul de vis: 11.000 de euro pentru 30 de zile de stat degeaba în pat

Nu este nicio glumă sau păcăleală. Acest job chiar există și doritorii sunt rugați să trateze oferta cu seriozitate.

Sună ca de pe o altă galaxie? Ei bine, are ceva în comun cu alte galaxii, fiindcă este în strânsă legătură cu NASA și explorarea spațială.

Doar că jobul se va desfășura pe Pământ, în condiții de maximă siguranță. Singurul risc este să nu o luați razna de plictiseală și să ieșiți cu bine din această autoreflexie de 30 de zile.

Cred că v-am ispitit suficient. Iată despre ce e vorba.

Conform revistei germane Focus, Centrul german pentru explorarea spațială (DLR) caută un voluntar pentru un studiu NASA. Acesta trebuie să stea 30 de zile consecutive în pat și va fi remunerat cu 11.000 de euro.

Studiul sau experimentul amintit va avea loc în Koln, Germania.  Oferta este ilustrată cu poza unei persoane care a luat parte la un studiu aproape identic în 2019.

Voluntarul va juca timp de 30 de zile rolul unui “astronaut terestru”. Oferta este publicată chiar de DLR, deci este cât se poate de serioasă și reală.

Studiul își propune să analizeze efectele asupra corpului ale impoderabilității în spațiu. Voluntarul trebuie să stea timp de 30 de zile în pat, cu o înclinație a capului de șase grade, care corespunde perfect schimbărilor corporale (reversibile) ale unui astronaut.

Adică posibilele deficiențe nu sunt de durată.

Spre deosebire de studiul din 2019, de data aceasta, voluntarul va beneficia de pedale similare bicicletei pentru a putea pedala stând întins, (doar dacă simte nevoia), pentru a evita atrofierea musculară.

Condițiile sunt aparent simple: se caută vorbitor de limbă germană, sănătos, nefumător, vârsta între 24 și 55 de ani, înălțime între 1,53 și 1,90, iar BMI (Body-Mass-Index) între 19 și 30.

Sursa foto: dlr.de

Exit mobile version