Site icon Editia de Dimineata

Ilustrații rare ale fabulelor lui La Fontaine vândute pentru 2,7 milioane USD

Ilustrații ale „Fabulelor lui La Fontaine” ale pictorului și desenatorului francez din secolul al XVIII-lea Jean-Baptiste Oudry, prezentate ca fiind unice, au fost vândute la New York pentru 2,7 milioane de dolari.

Inițial, valoarea ilustrațiilor fusese estimată între 1,5 și 2,5 milioane de dolari de către Christie’s, o casă de licitații de artă de renume mondial, care nu a dezvăluit identitatea cumpărătorului.

Acest Sfânt Graal pentru iubitorii de cărți rare și prețioase este un album gros de 138 de desene detaliate de peisaje, înrămate în albastru, fiecare ilustrând una dintre cele mai cunoscute fabule ale moralistului și romancierului Jean de La Fontaine, cum ar fi Broasca care vrea să fie la fel de mare ca boul sau Corbul și vulpea.

Aceste desene au fost realizate la începutul anilor 1730 cu pensula și cerneală neagră și nu au fost asamblate. Până în prezent, acesta este „singurul volum intact de ilustrații ale lui Oudry pentru La Fontaine”, a declarat pentru AFP Stijn Alsteen, responsabilul internațional pentru desene vechi al casei Christie’s, adăugând că un al doilea volum a existat, dar a fost „dezmembrat” și împrăștiat în colecții și muzee.

Albumul, care a fost vândut la Sotheby’s, o altă casă de licitații britanică cu sediul la New York, în 1996 pentru 550.000 de lire sterline, făcea parte din colecția J.E. Safra, care a vândut 78 de lucrări din secolele XVII-XIX pentru 18,5 milioane de dolari (…), scrie Yahoo News

Exit mobile version