Site icon Editia de Dimineata

Imagini dintr-o clădire-simbol a Timișoarei, refăcută cu fonduri europene. Domul Romano-Catolic se redeschide la 22 aprilie

Domul Romano-Catolic din Piața Unirii din Timișoara se va redeschide la finalul lunii aprilie, după aproape trei ani de reabilitare.

În tot acest timp, s-a lucrat cu atenție la restaurarea elementelor din metal și piatră, la picturi, au fost zugrăvite fațetele, s-au făcut intervenții și la criptă, iar în podea a fost montată încălzire.

Domul Sf. Gheorghe, Catedrala Romano-Catolică din Timișoara, va fi consacrat sâmbătă, 22 aprilie, în cadrul unei Sf. Liturghii solemne pontificale, care va începe la ora 10. Celebrant principal este S.E.R. Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, a transmis Episcopia Romano-Catolică.

Atunci va avea loc Sfânta Liturghie solemnă pontificală, în cadrul căreia va fi consacrată Catedrala Romano-Catolică „Sf.Gheorghe” din Timișoara – una dintre clădirile-simbol ale Pieței Unirii din oraș.

Edificiul de cult a trecut printr-o serie de transformări în urma unei investiții de aproape 22 de milioane de lei, realizate prin 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗢𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁̗𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗥𝗲𝗴𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝟮𝟬𝟭𝟰-𝟮𝟬𝟮𝟬.

Catedrala a fost construită în stil baroc între anii 1736 și 1774 și este dedicată Sfântului Gheorghe. Ea este cunoscută pentru arhitectura sa impresionantă și pentru picturile murale. Catedrala Sfântul Gheorghe din Timișoara este unul dintre cele mai importante monumente istorice și culturale din oraș și este un loc de pelerinaj pentru credincioși din întreaga regiune.

Până atunci, vă dezvăluim câteva din detaliile spectaculoase din interior, acolo unde au fost restaurate elementele de decor și componentele artistice.

Sursa foto: ADR Vest

Exit mobile version