Site icon Editia de Dimineata

Imagini document cu ultimul exemplar de tigru tasmanian, recuperate după 88 de ani (VIDEO)

O echipă de arhiviști din Australia, care lucrează la un proiect de restaurare digitală digitală a unui jurnal de călătorie incomplet din 1935, au descoperit că acesta conține o serie de imagini foarte rare ale ultimului tigru din Tasmania.

Filmările recent restaurate, arhivate de National Film and Sound Archive of Australia (NFSA), arată un tigru masculin din Tasmania care se plimba în cușca sa. Scena a fost surprinsă la un moment dat la sfârșitul lunii martie 1935, cu doar 18 luni înainte ca aceast să fi murit, potrivit unui comunicat de presă al NFSA . Filmările anterioare confirmate anterior datează din decembrie 1933, potrivit Gizmodo.com. 

Videoclipurile tigrilor din Tasmania sunt extrem de rare, iar toate au o durată relativ scrută, sub trei minute în total. Noua înregistrare adaugă 21 de secunde prețioase acestui bilanț.

„Tigrul tasmanian, care se remarcă cu ușurință prin coada sa în dungi, este un adversar periculos… Acesta este singurul din captivitate din lume. ” precizează naratorul.

Filmările pentru acest proiect au început la 17 ianuarie 1935 și au inclus și o serie de călătorii pe mare parte a insulei. Cu toate acestea, au supraviețuit timpului doar câteva scene sau otografii ale unor străzi cu ieșire la port precum Sandy Bay Beach, unele imagini cu , Muzeul Lady Franklin și grădina zoologică Beaumaris, care deținea tigrul tasmanian împreună cu lei, urși polari și diverse animale, originare din Australia.

Tasmania Țara Minunilor a fost finalizată și proiectată la Expoziția Națională Regală din Brisbane în septembrie 1935, potrivit NFSA.

De ce au dispărut tigrii tasmanieni

Motivul dispariției tigrilor tazmanieni a dat multe bătăi de cap cercetătorilor, care au analizat acest aspect aproape 100 de ani.

Până într-o zi când, cercetătorii australieni de la Universitatea din Adelaide au finalizat studiul privind dispariția tigrilor tasmanieni și au concluzionat că au dispărut din cauza unor secete prelungite, potrivit Digi24. 

Astfel, după ce au studiat ADN-ul din oasele fosilelor și din specimenele expuse în muzee, cercetătorii au ajuns la concluzia că unul dintre motivele dispariției acestor specimene este și încălzirea globală și apariția fenomenelor extreme, precum El Nino.

„Extincția acestora a fost rapidă și nu a fost rezultatul unor factori intrinseci, precum reproducerea sau pierderea diversității genetice”, a declarat Lauren White, unul dintre cercetători.

Sursă Foto: en.protothema.gr

Exit mobile version