Site icon Editia de Dimineata

Compania de implanturi cerebrale a lui Elon Musk va începe testele pe oameni

Compania de implanturi cerebrale a lui Elon Musk, Neuralink, angajează acum un director de studii clinice, un indiciu că se apropie obiectivul de lungă durată al companiei de a implanta cipuri în creierul uman.

Potrivit anunțului, acesta va supraveghea testele pe oameni mult promise de startup. Implantul cerebral al lui Neuralink – despre care Musk a spus deja că permite maimuțelor să joace jocuri video doar prin gândurile lor – este destinat să ajute la tratarea unei varietăți de tulburări neurologice, cum ar fi paralizia.

Fișa postului promite că solicitantul va „colabora îndeaproape cu unii dintre cei mai inovatori medici și ingineri de top”, precum și cu „primii participanți la studiile clinice de la Neuralink”. De asemenea, indică faptul că postul va însemna conducerea și construirea „echipei responsabile pentru activitățile de cercetare clinică de la Neuralink”, precum și respectarea reglementărilor.

Primul test uman prin care trebuie să treacă producătorii de dispozitive medicale pe calea spre aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA este cunoscut ca un test de fezabilitate. Următorul este un test pivot al dispozitivului. În general, producătorii de dispozitive angajează directori de studii la începutul interacțiunii lor cu FDA, pentru a ajuta la proiectarea studiilor într-un mod care să maximizeze șansele de aprobare. Neuralink nu pare să aibă studii pe oameni postate pe Clinicaltrials.gov.

Anul trecut, o altă companie care lucrează la interfețele creier-mașină, Synchron, a declarat că FDA a aprobat studiul de fezabilitate planificat. Synchron se află în prezent în faza de recrutare.

Exit mobile version