Site icon Editia de Dimineata

“În acest moment variola maimuței nu reprezintă o urgență de sănătate globală”. Încă…

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că epidemia globală de „variola maimuței” reprezintă o amenințare pentru sănătate care evoluează într-un mod foarte îngrijorător, dar nu a atins încă stadiul de urgență sanitară globală.

„Deocamdată, evenimentul nu constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional, care este cel mai înalt nivel de alertă al OMS”, a declarat directorul general al agenției ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat emis după o reuniune a experților pe această temă.

Cum se transmite variola maimuței și care sunt simptomele

Care sunt semnele clinice care indică prezența infecției? „Semnele clinice sunt reprezentate de erupție – aceasta este asemănătoare rujeolei, herpesului, chiar și sifilisului – febra, cefaleea (durerea de cap), dureri de spate, ganglioni limfatici umflați – un semn foarte important – frisoare, oboseală accentuată”.

Cum se transmite variola maimuței: prin contact cu fluidele corporale sau picături de salivă de la persoanele sau animalele infectate. Dar nu se transmite ușor.

Exit mobile version