Site icon Editia de Dimineata

„În afară-i vopsit gardul…” Problema e că rușii au rămas și fără vopsea. AvtoVAZ scoate Lada doar în culorile alb, negru și verde închis…

Hai că e frumoasă pe verde

Glumele la adresa noilor modele auto scoase de ruși nu se mai opresc. Fără cutii automate, fără airbag-uri, cu motoare standard anii 90 și cu zeci de improvizații, la prețuri duble, noile mașini Lada nu încetează să ne uimească.

Recent, se pare, s-a terminat și vopseaua. Așadar, ce să zici de leopard, când gardul de dinafară rămâne…nevopsit?

Nu o zicem noi, o spune chiar The Moscow Times, citând un purtător de cuvânt al companiei și mai mulți dealeri auto.

Totuși, reprezentanții uzinei țin să ne asigure că este vorba de o situație care va fi rezolvată în scurt timp și care nu afectează producția care …merge strună.

“Oricum, principalele comenzi erau pentru culorile alb și negru”, plusează unul dintre liderii regionali AvtoVAZ.

Pe de altă parte nici “recent” nu e chiar…”recent” pentru că, spun dealerii auto, un memo primit sugerează că mai devreme de martie, oricum, Lada nu va vedea alte culori.

La actuala criză a contribuit din plin atât faptul că materiile prime pentru vopsitorii au căzut sub incidența sancțiunilor dar și încăpățânarea sistemelor germane de vopsire Eisenmann, cu care este dotată AvtoVAZ, care refuză să lucreze cu alte emailuri auto decât cu cele de la BASF și Henkel  și care încep să dea erori la vopselurile de proveniență Asia.

„Deci avem așa – pe negru, pe verde, pe negru, pe alb, pe verde, pe alb, iar pe alb, pe negru și, da, pe verde. Nouă culori. Mulțumit?”

Citește și:

Lada și-a reluat producția cu un nou model. Are roți, volan și…cam atât

Exit mobile version