Site icon Editia de Dimineata

În Bucureşti, taxele şi impozitele locale se vor majora cu 13,8%

Taxele și impozitele din București cresc cu aproape 13,8% în 2024, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul general al Municipiului București. Creşterea are la bază rata inflaţiei.

În cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se va reduce, însă, cu 95%.

Tot astăzi, consilierii generali dezbat regulamentul de amplasare a staţiilor de încărcare a autovehiculelor electrice.

Potrivit documentului, aceste dispozitive aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Bucureşti vor fi închiriate sau concesionate.

Potrivit art. 491 alin. (1) 9i alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal: „în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până Ia dată de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținand cont de rată inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sumele indexate conform alin. (1) se aprobă prin hotărâre a Consiliului local și se aplică în anul fiscal următor. La nivelul municipiului București, această atribuție revine Consiliului General al Municipiului București. Conform adresei Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru anul 2022, rata inflației este de 13,8”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

Exit mobile version