Site icon Editia de Dimineata

În Capitală, şoferii mai pot parca gratuit doar pe locurile nemarcate, de la marginea bordurii

În Capitală, şoferii mai pot parca gratuit doar pe locurile nemarcate, de la marginea bordurii, precizează primarul general Nicuşor Dan. De luni, în București este în aplicare Regulamentul privind parcările gestionate de Primăria Capitalei, document votat de Consiliul General acum trei ani, relatează Radio România Actualități.

Sunt vizate locurile de parcare marcate cu culoarea albastră, altele decât cele pe care le-au trasat primăriile de sector sau care se închiriază în regim de parcare de reşedinţă. Majoritatea parcărilor vizate de noul regulament sunt amenajate în centrul Capitalei.

Este vorba despre aproape 13.000 de locuri de parcare marcate cu vopsea albastră, parcări publice pe care le gestionează municipalitatea și nu primăriile de sector.

Există încasatori la care se poate plăti, dar în majoritatea cazurilor, conform panourilor afişate, parcarea se poate achita prin SMS sau prin aplicaţii mobile. Autorităţile promit amenzi, după cum declară Diana Mardarovici, consilier general la Primăria Capitalei: ”Pentru mașinile parcate neregulamentar, acolo unde nu sunt spații de parcare amenajate, se vor aplica amenzi de către Poliția Rutieră. Pentru cei care nu plătesc parcarea conform regulamentului de parcări pe spații amenajate se vor aplica amenzi de către compania de parking în colaborare cu Poliția Locală. În ceea ce privește scanarea automată a numerelor, asta se va întâmpla mai târziu, dar în continuare noi putem verifica orice mașină parcată”.

Locurile de parcare administrate de Primăria Capitalei au tarife cuprinse între 2,50 şi 10 lei pe oră, în funcţie de zonă, dar și amenzi de 200 de lei în cazul nerespectării reglementărilor în vigoare. Regulamentul fusese votat încă din 2019.

Sursa foto: Ionuț Iamandi/Radio România Actualități

Exit mobile version