Site icon Editia de Dimineata

În Elveția a fost înființată o clinică pentru tratarea dependenței de rețelele sociale

Deși dependența de rețelele sociale nu este încă un diagnostic medical recunoscut, o clinică din Elveția o ia foarte în serios și destui pacienți vin acolo pentru a fi trataţi…

Clinica privată din Meiringen, în cantonul Berna, a deschis un nou sediu pentru pacienții cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, scrie lemessager.fr.

Această clinică care oferă îngrijiri psihiatrice are deja o listă de așteptare de patru săptămâni pentru acest nou sediu care are treizeci de locuri. Și ceea ce medicii au decis să abordeze, la Meiringen, este tocmai dependenţa de rețelele de socializare, după cum a explicat ziarul elvețian Le Matin.

„Când adulți tineri sunt tratați aici pentru depresie sau tulburări de anxietate, rețelele de socializare au o mare influență. Și de foarte multe ori ceea ce îi stresează cel mai mult sunt aceste rețele sociale”, după cum a explicat în „Le Matin” medicul șef al clinicii, Stephan Kupferschmidt. În vizor, se află în special o aplicație: TikTok.

Atenție, însă, scopul nu este să interzicem rețelele de socializare, așteptare nerealistă în societatea noastră modernă, ci să recurgem la alte activități (pictură, sport etc.) pentru a redescoperi bunele obiceiuri și o relație sănătoasă cu social media în general.

Exit mobile version