Site icon Editia de Dimineata

În Rusia a fost concepută o mască de protecţie specială pentru cei care fac sport sau lucrează la birou

În Rusia a fost concepută o mască de protecţie multistrat, prin care se poate respira mai bine, specială pentru persoanele care practică fitness-ul, sportul, în general, și pentru persoanele care desfăşoară muncă de birou.

Inginerii ruși au conceput o mască cu un nivel sporit de protecție și de respiraţie, cu filtre speciale care facilitează respirația, scrie ria.ru, preluată de RADOR.

Aceste măşti sunt special concepute pentru cei care practică sportul și pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea la birou, pe parcursul întregii zile, a precizat Serviciul de presă al Platformei Inițiativa Tehnologică Națională (NTI).

Măștile sunt echipate cu senzori care monitorizează activitatea fizică, temperatura corpului și chiar calitatea aerului.

Masca arată ca una obișnuită, dar are încorporat un filtru inteligent cu o performanţă profesională, identică cu filtrele folosite la ventilatoare.

Acest filtru permite să se asigure un nivel semnificativ de mare de protecție împotriva agenților virali, bacterieni, fungici, aerosoli, polen, praf. Totodată, filtrul practic nu blochează fluxul de aer.

„Masca este realizată din neopren cu umpluturi din silicon, datorită cărora ea nu alunecă pe piele. Are o husă, care este lavabilă, iar filtrele electrostatice trebuie schimbate, după utilizare. Partea electronică poate fi scoasă din mască, fiind sub forma unei casete, care poate fi dezinfectată. În general, o persoană poate purta o astfel de mască fără a schimba filtrul până la 48 de ore”, a declarat Pavel Volkov, șeful Direcției de Dezvoltare a Soluțiilor ISG Neuro.

Exit mobile version