Site icon Editia de Dimineata

În Ucraina a ajuns primul tanc Leopard 2. Care este țara care a făcut livrarea atât de repede?

Portugalia va trimite tancuri Leopard 2, dar trebuie întâi să le repare, pentru că zac prin epozite. Polonia ar trimite – dar deocamdată își epuizează colecția de tancuri ex-sovietice. Germania: numai cancelarul Germaniei și campionii la dans pricep câte ceva din mișcările înainte și înapoi făcute de Berlin. Iar mult trâmbițatele tancuri Abrams M1, promise de Statele Unite, vor trebui mai întâi fabricate pentru că americanii nu vor risca să trimită pe frontul ucrainean tancuri de luptă cu blindaj din uraniu sărăcit, pentru că este „top secret”. Și vor trebui să fabrice tancuri cu blindaj “normal”.

Între timp, totuși, minune, primul tanc Leopard 2 a ajuns în Ucraina, iar acesta vine tocmai din îndepărtata Canadă.

Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, a publicat imagini video cu primul tanc Leopard 2, de fabricație germană, fiind încărcat pentru a fi dus în Ucraina.

„Tancurile de luptă sunt în drum pentru a ajuta Ucraina. Primul tanc canadian Leopard 2 este pe drum. Sprijinul Canadei pentru Ucraina este neclintit”, a scris ea pe Twitter, alături de imaginile cu tancul de fabricație germană încărcat în avion.

„Astăzi, un avion al Forțelor Aeriene Canadiene a decolat de la Halifax cu primul tanc de luptă principal Leopard 2 pe care Canada îl trimite în Ucraina”, a a mai scris ea.

Exit mobile version