Site icon Editia de Dimineata

În Ucraina mor oameni, iar Putin face baie de mulțime. Concert pe stadion

Vineri s-a sărbătorit – deși unii au comemorat – „Ziua reunificării Crimeei”. Ocazie cu care în mai multe orașe rusești au avut loc concerte pe stadioane.

La concertul de la Moscova a luat parte, în “deschidere” însuși Vladimir Putin, care a ținut un discurs având ca temă “denazificarea Ucrainei”.

Dealtfel, locuitorii din Sankt Petersburg au participat la un concert denumit „Za Россию!” (Pentru Rusia), în timp ce bugetarii din Moscova au mers la concertul intitulat „Крымская весна” (Primăvara din Crimeea).

UPDATE. Ce a aberat astăzi Vladimir Putin

În discursul ținut la manifestația de pe stadionul Luzhniki din Moscova, Vladimir Putin le-a transmis rușilor adunați să sărbătorească ”Ziua reunificarii Crimeei cu Rusia” că aceasta trebuia scoasă din starea umilitoare în care se afla, nefiind parte a Rusiei.

„Suntem poporul multinațional al Federației Ruse, uniți de un destin comun pe pământul nostru – acestea sunt primele linii ale legii fundamentale a Rusiei, constituția, și fiecare cuvânt este plin de un sens profund și are o mare importanță” 

„A fost necesar să scoatem Crimeea din acea poziție umilitoare, din acea stare umilitoare în care Crimeea și Sevastopolul erau cufundate când făceau parte dintr-un alt stat care finanța aceste teritorii conform așa-numitului principiu rezidual”, a spus Putin.

Liderul rus a reamintit că din 2014 Rusia a făcut multe pentru a „ridica” Crimeea și Sevastopolul.

„A fost necesar să se facă lucruri care nu sunt vizibile imediat cu ochiul liber. Sunt de natură fundamentală: alimentare cu gaz, alimentare cu energie, servicii comunale, refacerea rețelei de drumuri, construirea de noi drumuri, autostrăzi și poduri noi”, a susținut el.

 

Exit mobile version