Site icon Editia de Dimineata

În Ungaria s-a descoperit o piramidă veche de 4.000 de ani (FOTO)

Nu, nu e glumă. Deși la prima vedere pare mai mult o știre care ar fi putut apărea în TNR. Iar dacă nu e o glumă, măcar e o veste proastă pentru dacopați. Greșim?

Arheologii și experții analizează o piramidă de pământ descoperită în apropiere de Kengyel, în centrul Ungariei, scrie Daily News Hungary. Piramida a fost construită în epoca bronzului și are probabil o vechime de peste 4 mii de ani.

Spre deosebire, piramidele din Egipt, cu care suntem tentați să le comparăm, sunt din piatră și au fost ridicate cu 500-600 de ani mai devreme.

Potrivit Parcului Hortobágyi Nemzeti (Parcul Național Hortobágy), cel mai vechi parc național din Ungaria, kurganul sau piramida de pământ a fost descoperit în urmă cu doi ani de către un gardian. Din păcate, starea construcției s-a deteriorat în ultimii ani, deoarece fermierii au folosit solul său de înaltă calitate în scopuri agricole.

Recent, cercetătorii au început să analizeze piramida pentru a conserva ceea ce a mai rămas din ea.

Parcul național și Muzeul János Damjanich din Szolnok și-au propus să creeze un perete vertical pentru a analiza straturile orizontale ale solului din kurgan. Munca comună a fost încununată de succes, pentru că acolo au găsit ceramică. Pe baza acestor descoperiri, ei au estimat că piramida de pământ a fost creată acum mai mult de 4 mii de ani.

Asta înseamnă că kurganul datează din epoca timpurie a bronzului din Bazinul Carpatic.

Agricultura este una dintre cele mai devastatoare amenințări asupra piramidelor de pământ din epoca bronzului. Aceste cconstrucții nu sunt înregistrate nicăieri. Ca urmare, atenție, aproximativ 600 de kurgane sunt în pericol pe Câmpia Mare a Ungariei.

Următorul pas în cazul kurganului descoperit lângă Kengyel va fi înregistrarea acestuia pentru a deveni sit protejat.

Iată câteva fotografii de la descoperirea excepțională:

 

Exit mobile version