Site icon Editia de Dimineata

Încă o bucățică de propagandă rusă: vrei să fii BĂRBAT sau fătălău? (VIDEO)

Rușii se pricep la filme, nimic de comentat. Totuși, seria filmelor de propagandă, care te îndeamnă să te înrolezi, nu este una cea mai fericită.

Ce-i drept, ca să le înțelegi, trebuie să fii în pielea acelor personaje. Ceea ce nouă ni se pare caraghios, poate unora (dintre ei) li se pare firesc.

Acum câteva luni circula un film de propagandă în care un tânăr decide să se înroleze pentru ca bunicul său, înglodat în datorii, să nu-și vândă (la preț de dumping, unui capitalist profitor) Lada familiei. Deși avea o logică, încercarea părea mai degrabă inabilă sau amuzantă.

Despre asta vorbim

Reclame dubioase, inclusiv pentru ruși. Nepotul care pleacă la război pentru ca bunicul să nu vândă Lada veche (VIDEO)

Acum, ne-a căzut în fața ochilor un nou exemplu de propagandă. De data aceasta nu mai vorbim de un caz social. Accentul este pus pe mândria de a fi bărbat.

Sunt trecute în revistă diferite meserii – ofițer de securitate la un magazin, antrenor de fitness, taximetrist. Întrebarea care se pune acum este, cum ar spune Dana Budeanu (n-am găsit altă rimă), “de ce vrei să fii fătălău, în loc să fii mafiot?”

De ce preferi un loc călduț, acasă, în loc să fii BĂRBAT?

Interesantă este și muzica aleasă. Energizantă, rock! Dacă vă sună prea a film american…sunteți pe aproape. Coloana sonoră este a piesei “Apocalypse” și aparține unei trupe poloneze (țară NATO, deh), specializată în muzică de film.

Bine nu este ultima dată când propaganda rusă „împrumută” din vest, pentru realizarea propriilor narative. Vă mai aduceți aminte când afișul pentru Ziua Marinei Ruse a fost făcut folosind un portavion american?

Ziua Marinei. Cum au făcut rușii un afiș propagandistic, bătându-se cu cărămida în piept cu imaginea unui portavion american. Dorele…

 

 

 

Exit mobile version