Site icon Editia de Dimineata

Încă un cutremur a lovit, marți, Turcia. Peste 120 de replici ale cutremurului inițial au zguduit țara

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a lovit estul Turciei marți, a anunțat Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC).

Seismul a avut loc la o adâncime de 46 km (28,58 mile), relatează Reuters.

Seismologii se așteaptă să fie o serie de replici după cele două cutremure majore de luni. Deși mai puțin puternice decât evenimentul inițial, ele reprezintă un risc pentru salvatori și ar putea provoca prăbușiri suplimentare printre clădirile deja slăbite de cutremurele de ieri. De altfel, 120 de replici au zguduit țara după cutremurele majore, potrivit Agenției de Management al Dezastrelor și Urgențe (AFAD), citată de Time. Undele de șoc s-au întins pe 300 de kilometri.

Numărul morților înregistrați în Turcia și Siria, cele două țări lovite de cutremurele de luni se ridică la peste 5.000.

Vicepreședintele turc a anunțat marți că 3.419 persoane și-au pierdut viața în Turcia, iar peste 20.000 au fost rănite. Guvernul sirian a anunțat că 812 persoane au murit, iar 1.449 au fost rănite, din ce a fost contabilizat în zonele aflate sub controlul său. Apărarea Civilă Siriană anunță că peste 790 au murit și 2.200 au fost răniți în zona de nord-vest, sub controlul opoziției, în această țară măcinată de război.

 

 

Exit mobile version