Site icon Editia de Dimineata

Încălzirea globală lovește devastator. O treime din speciile de plante și animale ar putea dispărea

Oamenii de știință au publicat un studiu cu o concluzie îngrijorătoare.

Cercetătorii de la Universitatea Arizona susțin că o treime din speciile de animale şi plante ar putea dispărea la nivel global. Acest lucru se va întâmpla în cazul în care creşterea temperaturilor medii este mai mare de 2,9 grade Celsius, atunci riscul de dispariţie al unei specii se ridică la 95%.

Datele studiului au dovedit că temperaturile crescute cu aproximativ 0,5 grade Celsius există o probabilitate de extincţie de 50%, transmite descopera.ro.

Analizând schimbarea cu ajutorul a 19 variabile climatice pe fiecare arie geografică luată în calcul, am putut determina ce variabile determină dispariţia locală şi cât de multe schimbări poate tolera o populaţie fără a dispărea […] Am estimat, de asemenea, cât de repede se pot deplasa populaţiile pentru a încerca să scape de temperaturi în creştere. Când analizăm toate aceste informaţii pentru fiecare specie, putem obţine estimări detaliate ale ratelor de extincţie la nivel mondial pentru sute de specii de plante şi animale”, explică Cristian Román-Palacios, cercetător al Departamentului de Ecologie al Universităţii Arizona.

sursa foto: ziarulunirea.ro

Exit mobile version