Site icon Editia de Dimineata

Încep reducerile de iarnă! Recomandarea ANPC

Magazinele se pregătesc de perioada de reduceri de iarnă.

Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), vine cu o serie de recomandări pentru oameni. Cumpărătorii sunt sfătuiți să acorde o atenție mai mare la prețurile articolelor și la reducerile false. iar dacă au nelămuriri în privinţa campaniilor publicitare să ceară informații suplimentare.

Consumatorii trebuie să ştie că orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat, fie prin menţiunile ‘preţ nou’, ‘preţ vechi’ lângă sumele corespunzătoare, fie prin menţionarea procentului de reducere a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preţ redus (soldare, lichidare, promoţionale). Orice vânzare cu preţ redus, indiferent de tip, trebuie să fie însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea ei (‘soldare/soldări/solduri’, ‘lichidare’, ‘promoţii’), însoţită de data de debut şi de durata acesteia„, a declarat Paul Anghel, conform agerpres.ro.

Consumatorii trebuie să mai verifice și dacă oferta mai este valabilă şi dacă reducerea de preţuri anunţată este identică cu cea reală.

Comisarul ANPC mai precizează că în cazul în care oferta este deja în derulare, trebuie să verificăm dacă produsul este numai „în limita stocului disponibil”.

La achiziţionarea pachetelor promoţionale de tipul ‘3 la preţ de 2’, trebuie să verifice preţul individual al produselor, care trebuie să existe în mod obligatoriu la vânzare, pentru a-l putea compara cu preţul pachetului promoţional. Sfătuiesc consumatorii să solicite informaţii suplimentare atunci când au nelămuriri privind orice campanie publicitară făcută prin orice mijloace, în cadrul magazinului, prin afişe sau pliante, prin anunţuri pe site„, a trensmis directorul ANPC.

sursa foto: newsbv.ro

Exit mobile version