Site icon Editia de Dimineata

Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Ce trebuie să faci să obții reduceri de până la 500 de lei

Astăzi la ora 12.00 Începe „Rabla pentru electrocasnice”.

Cei care vor să înlocuiască un produs vechi cu unul nou se pot înscrie în acest program prin intermediul aplicaţiei informatice disponibile pe site-ul AFM.

Pentru aceasta trebuie să intre la  www.afm.ro la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/.

După crearea unui cont pe baza datelor și a CNP-ului, și validarea contului printr-un SMS, te poți înscrie la diferitele categorii de electrocasnice.

Poți solicita un voucher pentru fiecare categorie, dar numai unul. În schimb poți solicita câte unul pentru fiecare categorie, cu condiția, evident, de a avea să dai la schimb o “rablă” conform profilului.

Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Valoarea voucherelor

Conform regulamentului programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, după cum urmează:

300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;

400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;

400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

500 de lei pentru laptopuri

300 de lei pentru tablete.

După publicarea, în maximum 15 zile, pe site-ul AFM, a listei persoanelor fizice aprobate, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit, se menţionează în comunicatul Ministerului Mediului.

Atenție, la acest program participă doar comercianții care s-au înscris. Un comerciant poate decide ce produs poate fi cumpărat prin acest produs și care nu.

Bugetul alocat în acest an este de 40 de milioane de lei, dublu față de acum doi ani.

Datele oficiale referitoare la acest program arată că, în total, anul trecut, au fost aprobate 49.118 de cereri pentru 89.193 de vouchere şi au fost scoase din uz peste 60.000 de echipamente.

UPDATE

La ora 12 site-ul era nefuncțional, posibil din cauza unor prea multe accesări raportate la serverele ministerului

UPDATE

Lansarea campaniei s-a amânat din cauza instabilității securității cibernetice

Iată și comunicatul

Comunicatul Administrației Fondului pentru Mediu:

Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Citește și

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE 2020  începe la 15 decembrie.  Surprize mari – vezi care sunt noile categorii.

Exit mobile version