Site icon Editia de Dimineata

Începerea noului an școlar. Adeverința medicală pentru înscrierea în colectivitate și avizul epidemiologic sunt obligatorii

Toți elevii din anii de început de ciclu, copiii de la creșă, grupa mică de grădiniță, elevii care intră acum la clasa pregătitoare și elevii de la clasele a V-a și a IX-a, trebuie să prezinte obligatoriu adeverința medicală pentru înscrierea în colectivitate și avizul epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate.

Potrivit Ministerului Sănătății, documentele medicale necesare la înscrierea/frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ sunt:

În conformitate cu prevederile Anexei nr. 3 la Ordinul ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5298/1668/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de stat şi particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistenţei medicale gratuite şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, documentele medicale necesare la înscrierea/frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ sunt:
a) adeverinţă medicală pentru înscrierea în colectivitate,
b) aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate.”, arată hotnews.ro.

Potrivit legii

Adeverinţa medicală se eliberează:
a) La înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ – se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul.
b) La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.
c) La transferul elevului într-o altă unitate şcolară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă

Avizul epidemiologic se eliberează:
a) după o perioadă de absenţă din colectivitate de cel puţin 3 zile consecutive;
b) la plecarea în tabere, vizite de studiu etc.

sursa foto: romania.europalibera

Exit mobile version