Site icon Editia de Dimineata

Incursiune în cei aproape 30 de ani de istorie Green Hours

Pe 30 octombrie de la ora 14:00 va avea loc vernisajul expoziției multimedia GREEN HOURS LIVE(S) – o instalație gândită sub forma unui parcurs-expoziție, care va oferi publicului posibilitatea de a face o incursiune afectivă în spațiul și istoria Green Hours.

Expoziția este gratuită și va fi deschisă între 30 octombrie și 13 noiembrie, iar vizitatorii vor avea oportunitatea să descopere mărturii, obiecte, imagini, sunete care reconstituie atmosfera și spiritul unuia dintre cele mai iubite spații culturale independente din București: Green Hours Jazz Cafe (Calea Victoriei 120).

Proiectul Green Hours Live(s) este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022.

Materiale audio-video

Expoziția include materiale audio-video difuzate în exclusivitate în cadrul proiectului iar printre personalitățile culturale care au contribuit la refacerea acestei memorii colective se numără: Mircea Tiberian, Mihaela Rădescu, Vlaicu Golcea, Ada Milea, Radu Afrim, Dan Perjovschi, Ana Mărgineanu, Lia Bugnar, Cosmin Manolescu, Andrei Oișteanu, Corina Șuteu, etc.

Parcurs ghidat de coduri QR

GREEN HOURS LIVE(S) este o instalație multimedia gândită sub forma unui parcurs cu ghidaj audio accesibil prin scanarea codurilor QR amplasate în spațiu. Vizitatorii vor putea pătrunde și în intimitatea clubului, în zone inaccesibile până acum publicului. Acestora li se recomandă să aibă la îndemână smartphone și căști pentru o experiență completă.

Spiritul și atmosfera Green Hours sunt reconstituite prin alăturarea unor elemente multidisciplinare care i-au definit identitatea. Inițiatoarea și curatoarea proiectului, Cinty Ionescu, recuperează și folosește elemente vizuale din arhiva Green Hours completate cu zeci de mărturii filmate ale unor personalități culturale apropiate de spațiul din Calea Victoriei 120 și de inițiatorul său, Voicu Rădescu. Călătoria auditivă imaginată de dramaturgul Peca Ștefan și adusă la viață de actorii Mihaela Rădescu și Laurențiu Bănescu crează un ghid afectiv al locului. Acesta este completat de ambianța muzicală compusă de Mihai Iordache.

Intrarea gratuită

Expoziția este gratuită și deschisă de luni până duminică, în intervalul 16:00 – 20:00 (cu excepția zilelor în care sunt programate concerte, respectiv 3, 4 și 11 noiembrie când orele de vizitare sunt 13:00-17:00)

Suplimentar, evenimentul special din cadrul Green Hours Live(s) va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 12:30 și prezintă dezbaterea online pornind de la tema Independența ca (im)probabilitate, moderată de Corina Șuteu și organizată în cadrul Saloanelor Insula 42.

 

Exit mobile version