Site icon Editia de Dimineata

(IN)DEPENDENȚII – un portret al lucrătorului cultural independent din România, pe 27 ianuarie și 4 februarie, la Replika (FOTO)

Fie că-i spunem teatru independent sau privat, alternativ sau underground, că se numesc artiști sau lucrători culturali, ceea ce unește toate aceste experiențe este ambiția oamenilor care continuă să creadă, să facă, să pună lucrurile în mișcare. Ei sunt protagoniștii spectacolului (IN)DEPENDENȚII sau „Homo sapiens non urinat in ventum”, povestea tragi-comică a teatrelor care se autofinanțează, pusă în scenă de artiștii care se automotivează.

Este o invitație în culisele sectorului independent, un spectacol prezentat în premieră la finalul anului trecut revine pe scenă pe 27 ianuarie și 4 februarie, de la ora 19:00, la Centul Cultural de Teatru Educațional Replika. Accesul la fiecare dintre cele două reprezentații va fi gratuit, în baza unei rezervări la contact.idea77@gmail.com.

 

Spectacolul este un eseu performativ tragi-comic de Catinca Drăgănescu, onest și pe alocuri ireverențios: un fel de portret al artistului independent, care se pune pe sine ȋn discuție, ȋn aceeași măsură ȋn care chestionează sistemul ȋn care e constrâns să activeze. Din distribuție fac parte:

 

Andrei Dinescu semnează orchestrația vocală, iar design-ul de lumini poartă semnătura lui Alexandros Raptis.

O inițiativă Idea77 realizată ȋn parteneriat cu unteatru, Centrul de Teatru Educațional Replika, Teatrul LUNI de la Green Hours, proiectul face parte din platforma Microistoria performativă a lucrătorului cultural independent ȋn România și reprezintă un demers de auto-reprezentare cu mijloace artistice și arhivare performativă.

Exit mobile version