Site icon Editia de Dimineata

O indigenă din Brazilia a devenit star pe TikTok după ce a mâncat viermi (VIDEO)

MANAUS, BRAZIL, JULY 10, 2021: Maira Tatuyo, 22, an indigenous digital influencer with more than 5 million followers on TikTok, is seen amid a cassava plantation in the Tatuyo Indigenous Community, in the Rio Negro region of Manaus , Amazonas, Brazil, on July 10, 2021. In the videos she publishes, Maira talks about the culture of her people. (Photo by Raphael Alves for The Washington Post)

În mijlocul pădurii amazoniene, de-a lungul malurilor lui Rio Negro, o tânără femeie vopsită pe față se plictisea. Pandemia a întrerupt fluxul de vizitatori, izolând satul indigen accesibil doar cu barca. Cunhaporanga Tatuyo (22 de ani) își petrecea zilele cu telefonul în mână, explorând aplicația TikTok.

A dansat pe melodii, a dublat videoclipuri, și-a distorsionat fața – experiența completă TikTok. Dar niciunul dintre clipuri nu a avut prea mult public. Apoi a ridicat spre camera telefonului o larvă de mari dimensiuni și a mâncat-o. Astfel s-a născut o nouă steaîn aplicație.

 

Casa lui Cunhaporanga este un grup de colibe cu acoperiș de stuf de-a lungul marginii râului, înconjurat de nimic altceva decât jungla Amazonului. Zecile de rezidenți care locuiesc aici sunt membri ai populației Tatuyo. Ei își vopsesc fețele în roșu aprins, poartă pălării elaborate cu pene, trăiesc alături de papagali ara cu pieptul galben. Totul este acum un fundal viu pentru ceea ce a devenit una dintre cele mai dinamice zone și cu cea mai rapidă creștere a rețelelor de socializare din Brazilia. În 18 luni, Cunhaporanga a adunat peste șase milioane de adepți pe TikTok, pur și simplu prezentând scene din viața ei de zi cu zi:

 

Digitalizarea vieții indigene se ciocnește acum cu unele dintre cele mai puternice curente politice ale Braziliei. Președintele Jair Bolsonaro a ajuns la putere, lamentându-se în legătură cu dimensiunea teritoriilor indigene și susținând că acestea vor fi deschise intereselor comerciale. El a descris locuitorii acestor zone ca fiind „străini”:

„Nu vorbesc limba noastră, nu au bani, nu au cultură. Sunt popoare native. Cum au ajuns să aibă 13% din teritoriul național?”

Familia tinerei este îngrijorată de plata facturilor la electricitate și Internet. Sunt celebri digital, dar cumva mai săraci ca niciodată. Dacă virusul continuă să țină departe turiștii, tatăl își face griji că va trebui să renunțe la conexiunea la Internet și să-și dezamăgească fiica.

Foto: Washington Post

Exit mobile version