Site icon Editia de Dimineata

Inedit. Concurs de rățuște de plastic pe râul Cibin

Clubul Rotaract va organiza în 1 iunie 2023, cursa de răţuşte de plastic, un eveniment caritabil, care se va desfășura în Sibiu și alte 4 orașe.

“Rotaract club Sibiu organizează cea de a 6-a ediţie a proiectului caritabil Cursa de răţuşte de ziua copilului. Ca în fiecare an, începutul verii îi aduce pe sibieni pe malul râului Cibin pentru a lua parte la evenimentul caritabil “Cursa de răţuşte”, organizat de Rotaract Club Sibiu.

Anul acesta, “Cursa de răţuşte” ajunge la ediţia cu numărul 6. Evenimentul va avea loc joi, pe data de 1 Iunie, începând cu orele 13:00″, se arată în comunicatul organizatorilor,

La Sibiu se vor întrece 4.000 de răţuşte pe râul Cibin, scrie Ora de Sibiu.

“Cele 4.000 de răţuşte colorate vor lua startul de pe Podul Neculce, iar linia de sosire va fi la următorul pod învecinat cu Piaţa Cibin. Cursa oficială va fi precedată de o cursa mică, cea a sponsorilor şi partenerilor celor de la Rotaract Sibiu din acest an.

Pentru a achiziţiona o răţuşcă virtuală, ce va lua startul fizic sub formă de răţuşcă de plastic, pe râul Cibin, cei interesaţi trebuie să dea click aici , apoi să adauge în coş numărul dorit de raţe, iar la final după achitarea sumei, vor primi pe email biletele de participare.

Preţul unui bilet este de doar 10 lei, iar cei ce nu reuşesc să “adopte” o răţuşcă din mediul online, o pot face şi fizic, contactând unul din membri clubului Rotaract Sibiu.

Fiind prima zi de vară şi automat zi ai tuturor copiilor, clubul sibian pregăteşte multe surprize şi jocuri pentru cei mici înaintea startului competiţiei.

La finalul întrecerii celor 4.000 de răţuşte, doar una va putea fi câştigătoare, iar norocul posesor al răţuştei câştigătoare va fi premiat cu 500 de euro, premiu oferit de sponsorii oficiali ai acestui eveniment.

Toţi banii strânşi în urma vânzărilor de bilete şi a donaţiilor, se vor îndrepta către Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum, bani ce vor contribui la retehnologizarea atelierului de panificaţie unde activează zilnic zeci de tineri pasionaţi de domeniul alimentar.

Acest sprijin pentru zona educaţiei este susţinut de întreaga familie Rotary Sibiu, aducând cele 3 cluburi de pe plan local la un punct comun şi cu un plan bine definit.

“Anul acesta “Cursa de răţuşte” va avea loc concomitent in 5 oraşe mari din ţară: Sibiu, Cluj, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi pe data de 1 iunie, de ziua copilului ocazie cu care îi aşteptăm pe cei mici alături de părinţi în număr cât mai mare să ia parte la cea mai amuzantă cursă caritabilă şi totodată să se bucure de surprizele pe care le-am pregătit pentru ei,” a declarat Mihai Rusu, preşedintele Rotaract Club Sibiu.

Exit mobile version