Site icon Editia de Dimineata

Inedit! Un mitropolit ortodox îmbrățișează un rabin evreu într-o biserică evanghelică lutherană

Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

La Timișoara a avut loc o manifestare ecumenică, care a reunit conducătorii bisericilor din oraș și a oferit imagini unice și de neuitat.

Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor a avut loc în biserica evanghelică-lutherană din centrul Timișoarei. Este vorba despre o celebrare ecumenică coordonată de conducătorii Bisericilor din Timișoara, la care a participat Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan.

Prezent la întâlnire, pastorul baptist Samy Tuțac a remarcat „o imagine cât o mie de cuvinte: un mitropolit ortodox îmbrățișează un rabin evreu într-o biserică evanghelică lutherană”.

Acesta a prezentat și contextul: Zvika Kfir, rabinul Comunității Evreilor din Timișoara, vorbind despre dragostea față de Dumnezeu și față de semeni: „dragostea este atât de complexă că nu o pot înțelege și nu știu să o explic”.

ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, i-a răspuns: „nici eu nu știu, dar pot să-ți arăt”, apoi l-a îmbrățișat.

Fotografia a fost realizată de Episcopia Romano-Catolică Timișoara.

Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor se celebrează, conform tradiţiei, în perioada 18-25 ianuarie a fiecărui an. Acest interval de timp a fost propus de către Paul Wattson în anul 1908, acoperindu-se astfel perioada liturgică dintre sărbătoarea Sf. Petru şi cea a Sf. Pavel, conform ritului roman.

Sursa foto: Facebook/ Episcopia Romano-Catolică Timișoara

Exit mobile version