Site icon Editia de Dimineata

Inedit. Un preot ortodox a fost ales omul anului 2022 în județul Covasna

În cadrul Galei Superlativelor OCV/CovasnaMedia 2022, preotul Vasile Antonie Tămaș din Vâlcele a fost desemnat„Covăsneanul anului”, în urma voturilor exprimate de către cititori.

Acesta a fost nominalizat datorită proiectului „Biserica Bucuriei Copiilor”, în cadrul căreia, din donațiile oamenilor de bine, a construit un mic lăcaș de cult în Hetea, un cătun sărac din comuna Vâlcele, județul Covasna.

Aici se strâng sute de copii săraci, pe care îi ajută cu hrană, haine, dulciuri și jucării, cu mobilizarea masivă a mii de oameni din țară și străinătate.

Vasile Antonie Tămaș își propune să continue campaniile umanitare și chiar să le dubleze în acest an, scrie CovasnaMedia.

„Cum mă simt acum? Mă simt în anul 2023, fiind covăsneanul anului 2022, cu experiență în plus față de ce am acumulat anul trecut și… simt că voi reuși să dublez numărul de proiecte și de inițiative și de rezolvări în acest an. Și numai cu ajutorul oamenilor.

De mine sunt legați foarte mulți oameni pe care vreau să îi ajut. Și încerc să nu dezamăgesc pe nimeni. Cei pe care i-am dezamăgit sau cei pe care nu i-am băgat în seamă, din neștiință sau uitare, nu pentru că n-am vrut, sunt rugați să mă ierte”, a subliniat Vasile Antonie Tămaș.

Printre nominalizații la categoria „Covăsneanul anului” s-au numărat și Marian Calcea, vicepreședintele Consiliului Național al Elevilor, și Mădălina Roman, deținătoarea titlului „Best Chef” din România, primit la Gala Horeca Women Awards.

Preotul din Vâlcele a obținut 81% din totalul voturilor exprimate la această categorie, care a fost categoria cea mai votată, adică de 2.536 de ori.

Exit mobile version