Site icon Editia de Dimineata

Inițiativă UNICEF, în ajutorul copiilor din mediul rural

Copiii din mediul rural vor beneficia de un Pachet Minim de Servicii de bază în domeniul sănătății, educației și protecției sociale a copilului, furnizate la nivelul comunității, anunță UNICEF într-un comunicat de presă.

„Am dat astăzi un vot esențial pentru respectarea drepturilor și demnității fiecărui copil. Pachetul minim de servicii se traduce printr-o serie de acțiuni care vor fi întreprinse, în mod constant și coordonat de către specialiști, în domeniile esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Asta înseamnă că situația fiecărui copil va fi monitorizată de acești specialiști din comunitate, care vor lua toate măsurile necesare pentru respectarea drepturilor minorilor și a interesului superior al acestora. Mai mult decât atât, legea pe care am votat-o astăzi vine și în întâmpinarea nevoilor pe care copiii le au ca urmare a crizei sanitare și sociale provocate de pandemia de COVID-19”, a declarat deputatul independent Oana Bîzgan.

Acest pachet fost gândit pentru a preveni și soluționa probleme precum: violența, sărăcia, sarcina timpurie, bolile care pot fi prevenite, lipsa accesului la prestații bănești, instituționalizarea și abandonul școlar.

Pandemia de COVID-19 a subliniat încă o dată ceea ce știam deja: copiii și familiile lor au nevoie de ajutor la nivelul comunității pentru a le sprijini de la început dezvoltarea și protecția, ceea ce se traduce printr-o presiune mai mică asupra serviciilor specializate, cum ar fi spitalele și asistența maternală și, în cele din urmă, rezultă o utilizare mai eficientă a banilor contribuabililor. Prin adoptarea modificării la Legea 292, Parlamentul a dovedit că copiii sunt o prioritate, iar investițiile în sănătatea, protecția și educația lor sunt lucrurile ce trebuie făcute pentru comunitățile lor și pentru întreaga țară”, a declarat reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, potrivit edupedu.ro.

Sursă foto: medlife.ro

Exit mobile version