Site icon Editia de Dimineata

Instagram va afișa mai puțin conținut politic

Utilizatorii Instagram vor vedea mai puțin conținut „politic” în recomandările și sugestiile feed-ului.

Pentru a fi excluși de la decizia Meta de săptămâna aceasta, ultilizatorii vor putea opta să primească în continuare conținut politic.

Schimbarea necesită ca utilizatorii să intre în setările lor pentru a opta în mod specific pentru conținut politic prin intermediul preferințelor lor.

Modificările aduse Instagram

Schimbarea afectează explorarea, Reels și recomandările și sugestiile de utilizatori din in-feed pe care Instagram le arată utilizatorilor. Compania a subliniat că utilizatorii vor continua să vadă conținut politic de la conturile pe care utilizatorii le urmăresc deja.

Meta a definit conținutul politic ca „legi, alegeri sau subiecte sociale”, dar nu a specificat exact ce înțelege prin acest tip de conținut.

Modificarea se aplică atât la Instagram, cât și la Threads, iar conturile semnalate de Meta ca fiind postate cu conținut politic pot face apel împotriva deciziei care le împiedică să fie recomandate în fluxurile utilizatorilor care nu au optat pentru această opțiune, dacă consideră că aceasta a fost aplicată în mod greșit.

Instagram va fi o „experiență excelentă pentru toată lumea”

În explicarea deciziei din februarie, Meta a declarat că se concentrează pe a face ca „Instagram și Threads să fie o experiență excelentă pentru toată lumea”, potrivit The Guardian.

„Dacă decideți să urmăriți conturi care postează conținut politic, nu vrem să ne punem între dumneavoastră și postările lor, dar nici nu vrem să recomandăm în mod proactiv conținut politic de la conturi pe care nu le urmăriți”.

Schimbarea Instagram este cea mai recentă dintr-o schimbare a Meta de a-și deconecta serviciile de conținutul politic și de știri.

Compania se pregătește, de asemenea, să retragă fila de știri de pe Facebook.

Meta susține că, în prezent, mai puțin de 3% din ceea ce utilizatorii abordează pe Facebook este conținut de știri.

 

Exit mobile version